22.8.2017

Erätaitoja erätaidottomille

Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri järjestää erätaidottomien erätaitoretken 16.9.2017 Kurjenrahkan kansallispuistossa. Retki on tarkoitettu kaikille nuorille, jotka haluavat oppia retkeilyn perustaitoja.

© Milla Aalto

Miten tuli saadaan syttymään? Kuinka karttaa ja kompassia käytetään? Miten retkikeittimet toimivat ja miten niillä tehdään ruokaa?

Tällä retkellä vasta-alkajat pääsevät oppimaan erätaitoja ohjatusti - ilman pelkoa kokeneempien eräjormien jalkoihin jäämisestä! Minkäänlaista ennakkokokemusta aiheesta ei tarvita. Kaikki pääsevät kokeilemaan ja harjoittelemaan rennossa ja sallivassa ilmapiirissä.

Retkikohteena on puolen tunnin bussimatkan päässä Turusta sijaitseva Kurjenrahkan kansallispuisto - todellakin tutustumisen arvoinen paikka! Päivän aikana patikoidaan kuuden kilometrin pituinen Savojärven kierros, jonka ruska-asuiset suo-, metsä- ja järvimaisemat tarjoavat mukavat puitteet erätaitojen opettelulle.

Kevyellä päiväretkellä ei tarvita erityisiä varusteita, kunhan vain säänmukaista vaatetta löytyy päällepantavaksi. Patikointimaasto on kohtuullisen helppokulkuista, ja reittiin sisältyy paljon pitkospuuosuutta. Erätaitojen opetteluun tarvittavia välineitä saa lainaan.

Osallistumismaksu on 5 euroa (sis. ohjauksen, lainavälineet ja henkilötapaturmavakuutuksen), ja sen voi maksaa käteisellä paikan päällä. Retken kohderyhmää ovat alle 29-vuotiaat nuoret, mutta vain erätaidottomat ja vasta-alkajat.

Ilmoittautumiset 11.9. mennessä retken vetäjälle: Maija Kaunismaa, mskaun[ät]gmail.com